top of page

Half maart 2020 en dit is pas het eerste bericht.

Dit zegt genoeg hoe spannend de winter van 2020 op fotografisch gebied geweest is, de mooie dagen waren op één hand te tellen. Grijs, grauw, nat en veel te zacht, zo zou ik de winter van 2020 in een paar woorden kunnen omschrijven.

De kust is dan vaak een ideale plek om je fotografisch uit te leven in zo’n winter. Hier heb je namelijk weinig typische seizoenskenmerken zoals blaadjes, bomen en bloemen. Daarom hadden we met een paar vrienden al een maand op voorhand een datum geprikt om eens aan kustfotografie te doen. Dat we in volle corona crisis zouden vertrekken wisten we toen nog niet. Maar wat is er idealer dan een hele dag in de natuur te vertoeven als het land in bijna lockdown is? Niks eigenlijk en wij waren duidelijk niet de enigen die er zo over dachten. De weersverwachtingen zagen er aanvankelijk goed uit maar verslechterden toch naarmate de afspraak naderde. Uiteindelijk toch vertrokken, aan de kust is het namelijk vaak mooier dan in de rest van het land.

Het werd inderdaad een heel wisselvallige dag met aan het begin zonnig weer en mooie wolken. Even later kwam de zon heel af en toe tussen de wolken door piepen. Het is dan een uitdaging om dat sporadische licht te pakken en verder kan je met lange sluitertijden spelen om minimalistische beelden te maken. De zonsondergang werd niks en vroeger dan gepland zijn we 'toch voldaan door de energie die je krijgt door een hele dag buiten te zijn en een paar mooie foto’s op het geheugenkaartje' huiswaarts vertrokken.

Hieronder kan je het resultaat bekijken:

コメント


bottom of page