top of page

Fotografie in tijden van corona 2

Op moment van schrijven worden al heel wat corona maatregelen versoepeld, maar het is stilaan duidelijk dat normaal omgaan met elkaar zoals vroeger nog heel lang zal duren. Op fotografisch vlak gaat eigenlijk alles zijn gangetje, ik heb heel wat plekjes ontdekt in de buurt, ben op een aantal foto's gestoten die er best wel mogen zijn maar waar ik nog niks mee gedaan had, heb een paar schitterende ochtenden mogen meemaken en heb terug wat bezoekjes aan de koekenstad gedaan. Kortom sinds vorig bericht heb ik toch wel veel nieuw materiaal.

Wat me ook opvalt is dat de bermen er heel mooi bijliggen, vroeger werden deze steeds gemaaid maar sinds het ecologisch bermbeheer zijn opgang heeft gemaakt zijn er echt juweeltjes bij. Klaprozen, margerietjes, fluitenkruid, boterbloemetjes het is mooi om te zien hoe snel de natuur zich hersteld als ze maar haar gang mag gaan. Ik heb me laten vertellen dat alle Vlaamse bermen samen bijna evenveel oppervlakte beslaan als alle erkende natuurgebieden. Onlangs ontdekte ik al fietsend langs de kleine Nete ter hoogte van Lier een heel mooie berm vol klaprozen die nog op mijn verlanglijstje staat, het is enkel nog wachten op een mooie ochtend.


Zoals eerder gemeld ontdek ik vooral fotografische mogelijkheden die dichtbij gelegen zijn. Sommige plaatsen kende ik al maar niet in de lente. Zo ben ik al een aantal keren naar een gebiedje geweest op de grens Kontich Edegem naast de E 19 autosnelweg dat vooral uit weilanden bestaat met een paar heel fotogenieke bomen en uiteraard koeien.


Klik op de pijltjes links/rechts om te navigeren. Klik in het midden om groot weer te geven.

Ook heb ik het Edegemse Hallerbos ontdekt, het bos aan het "hof ter linden" staat namelijk in de lente vol met rododendrons in plaats van boshyacinten in allerlei geuren en kleuren, volgens kenners staan er meer dan 6 verschillende soorten rododendrons. Dat dit bos in privé handen is geweest tot 2005 zal hier waarschijnlijk wel een rol in hebben gespeeld. Natuurlijk kon ik dit niet aan me laten voorbijgaan en heb een mooie vochtige ochtend uitgekozen om het bos in te trekken met mijn trouwe 3 & 4 voeter (mijn statief en mijn hond)


Klik op de pijltjes links/rechts om te navigeren. Klik in het midden om groot weer te geven.

Er zijn al werkelijk schitterende ochtenden geweest die het vroege opstaan volledig doen vergeten, vroeg opstaan is geen enkel probleem voor mij. Het ritueel om zachtjes naar beneden te sluipen, nog even naar buiten te kijken hoe het weer is, het weer op de computer nog eens dubbelchecken en koffie zetten vind ik zalig. Ter plaatse is het ook genieten als de wereld nog stil is, de zon die stilaan opkomt, vogels die wakker worden, wild dat verschiet als je passeert en dan getrakteerd worden met het mooiste licht dat je kan voorstellen. Zelfs in de stad vind ik het prachtig om te zien hoe de wereld stilaan wakker wordt.

Langs het Nete kanaal.
Langs de kleine Nete
Havenhuis en het MAS
En tenslotte nog 2 foto's waar ik nog niks mee gedaan had.

Comments


bottom of page