top of page

Geluksmomentjes

4 maart 2019


Je hebt zo van die dagen dat alles meezit, s' ochtends sta je op de goede plek met uitstekende weersomstandigheden. En in de namiddag word je nieuwe lens geleverd.


Eén van mijn fotoplekjes is de polder van Lier. Niet dat hij zo adembenemend mooi is maar het is niet ver van mijn werk en je kan er heel aardige foto’s maken als je daar staat in de juiste omstandigheden, vaak is er ook mist of nevel omdat de Nete er door loopt. Het is altijd gokken en goed de weerberichten volgen om ‘s ochtend voor het werk te beslissen of het de moeite zal worden of niet, meestal is het nog donker als ik vertrek, zeker in de winter en het voorjaar.


Maar vorige week woensdag heb ik dan toch de goede beslissing genomen en verder heb ik nog een plekje ontdekt dat ik de volgende keer graag in beeld zou brengen. Enfin ik op weg met mijn 24-70 en 70-300. Die laatste gebruik ik steeds meer bij het vastleggen van landschappen heb ik al gemerkt.

In de namiddag kreeg ik dan het bericht dat mijn bestelde lens geleverd was. Joepie ik kon niet vlug genoeg naar huis want dan kon ik mijn "lensbaby velvet 56" eens proberen. Dit lensje zal ik vooral gebruiken voor macrofotografie alhoewel het niet echt een macrolens is, de foto’s die gemaakt worden met deze lens daar ben ik toch wel fan van. Het zijn 2 vliegen in één klap, ik heb nog nooit iets gedaan met macrofotografie en dit is mijn eerst lensbaby lens. Na het werk ben ik nog even in het park getrokken aan de overkant van ons huis. Hieronder de resultaten van dat korte experiment. De lensbaby is een echte allrounder je kan er zowel landschappen, portretten en macrofoto's mee maken.コメント


bottom of page