top of page

Aprilse grillen

6 Mei 2019


Het is het grootste cliché dat er bestaat over de maand april “de aprilse grillen” en dit jaar klopte het ook als een bus. Ik kan me niet meer herinneren dat april de laatste jaren nog zo grillig was en zelfs mei zet momenteel deze tendens door. In het begin van de maand hebben we de opaalkust bezocht en in die week hadden we ook al een paar heel wisselende dagen. Midden april hadden we nachtvorst en waren de fruittelers hard in de weer om de fragiele bloesems te beschermen om daarna uit te komen bij een schitterend paasweekend van 25 graden, sommige kinderen keken dan ook beteuterd toen de verstopte paaseieren chocomelk waren geworden. De bloesems waren op een paar dagen uitgebloeid tijdens die warme periode en de beukenblaadjes hadden ook een goede scheut gekregen waardoor de boshyacinten in het Hallerbos het ook niet lang meer zouden uitzingen. Dit allemaal willen fotograferen en te combineren met een fulltime job is soms wel een uitdaging.


Na thuiskomst van de opaalkust kreeg ik het bericht van mijn zus dat de tulpenoogst al was begonnen ik moest dus snel zijn of ze waren allemaal weg.

Tijdens het warme paasweekend verbleven we in het mooie Noorbeek in Nederlands Zuid-Limburg. 4 Dagen heerlijk weer in een heel mooie omgeving met als kers op de taart de "Amstel gold race" ik voelde me als god in Nederland :-)

Tot slot het Hallerbos, ik had er al zo veel over gehoord en foto's van gezien dat ik dit ook wel eens wou zien. Het was een fantastische ervaring waar ik eigenlijk een heel hoofdstuk mee zou kunnen vullen, de foto's spreken voor zich. Tot slot zou ik nog willen meegeven dat je echt wel een plan moet hebben anders word je overstelpt door dit prachtige bos en kom je eigenlijk nergens. Ik had wel een plan maar heb me toch nog laten overdonderen. Volgend jaar ga ik zeker terug !Comentarios


bottom of page