top of page

My first phototrip

17 oktober 2019Het zat al een tijdje in mijn hoofd en begin dit jaar heb ik de knoop doorgehakt, ik zou een georganiseerde fotoreis maken met andere mensen die dezelfde hobby delen. Het leek me leuk om het een week lang over bijna niks anders dan over je gezamenlijke hobby te hebben. Door op zoek te gaan kwam ik uit bij Fotograaf Jan Lambert en zijn fotoreis/workshop “The brecon beacons”, de ideale configuratie was voor mij: prijs/kwaliteit, niet te ver, niet met het vliegtuig, ik hou van Europa dus … en het landschap van het UK staat me heel erg aan, zeker in de herfst.

Begin oktober was het zo ver, na een onrustige nacht in een hostel in Brugge stond de wekker om 4u. om op tijd op de afgesproken plek te arriveren. Slapen zou ik wel doen in het busje :-). De sfeer zat er al direct goed in en stipt om 5.15u. vertrokken we richting Wales. Na een rustige rit met de nodige stops en heavy metal stonden we omstreeks 15u. in een heerlijk pittoresk hotelletje “The white house inn” De eerste fotosessie volgde een uurtje later in een prachtig landschap. Het viel me op dat de deelnemers allemaal een ander fotografie niveau hadden en dat Jan daar zeker genoeg aandacht voor had. Hij sprong van de ene kant van het riviertje naar de andere om iedereen zoveel mogelijk bij te staan, gelukkig draagt die man een heel jaar door sandalen en een korte broek.


Dag 2 begon zoals dag 1 eindigde. Veel bewolking en kleur in de lucht, ideaal voor een dagje watervallen fotograferen. Na een typisch “English breakfast” hadden we genoeg koolhydraten om de stevige “four waterfalls hike” aan te gaan. Helaas bij aankomst aan de eerste waterval was de kleur uit de lucht. En na een tijdje stopte het zelfs met zachtjes regenen, gieten noemen ze dat in “the flanders”. Over naar een ander plan, de watervallen zouden we een ander keertje doen en het werd bos- en landschaps -fotografie. Dan konden we snel terug naar de auto om te schuilen, prachtige landschappen genoeg.


Over dag 3 kan ik kort zijn, het was superformidastisch. Mooi weer, mooie wandeling en 4 prachtige watervallen in een idyllisch landschap.


Volgens de weerapp zou dag 4 even wisselvallig zijn als de vorige. Ideaal dus om landschappen met dramatische luchten te fotograferen. Na eerst een prachtig meer te hebben gefotografeerd werd het steeds grijzer. Aangekomen bij de tweede locatie die mij heel erg aan Schotland deed denken was het mistig en grijs, net zoals Schotland dus. Met de telelens moest het lukken om deze omstandigheden vast te leggen, groothoek en filters zouden toch nat worden.

In de namiddag stond er wildlife fotografie op het programma. Het orgelpunt van deze reis voor iemand en voor mij de eerste kennismaking ermee, maar wat was het leuk. Met mijn oude DX cameraatje om toch tot 450 mm te komen besefte ik dat dit niet de ideale combinatie is om aan wildlife te doen, zeker niet als het over de rode wouw gaat die bliksemsnel duikt om het aas op te halen. Terug in het hotel zag ik op mijn computer dat het resultaat er best mocht zijn en ik zat dan ook met een smile tot achter mijn oren aan het heerlijke avondmaal.


Vrijdag viel volledig in het water en de verrassing die Jan in petto had, Stonehenge op de terugweg fotograferen is helaas niet doorgegaan. Moe en voldaan, met een hoop mooie foto’s, ervaringen en leuke ontmoetingen is dit toch een meer dan geslaagde eerste fotoreis geworden. Dit smaakt naar meer !


Een aantal foto's van de fotografiereis kan je op deze pagina bekijken.

Comments


bottom of page